Bani aruncaţi pe proiecte eşuate

Data publicării:
fantana arteziana

Capitala Transilvaniei atrage an de an peste 400.000 de turişti. În 2009, autorităţile locale au demarat mai multe investiţii menite să întărească statutul de destinaţie turstică al Clujului. 

Astfel este cazul străzii Andrei Şaguna din centrul oraşului. Conform proiectului, aceasta ar fi trebuit să aibă mobilier din lemn, umbrele de soare identice, 9 terase şi zeci de cafenele1,6 milioane de lei a costat amenajarea străzii, montarea băncilor şi a iluminatului modern, însă terasele nu au apărut niciodată, cu toate că au trecut 4 ani de la finalizarea lucrării.

"Primăria a scos în repetate rânduri la licitaţie amplasamentele pentru amenajarea de terase sezoniere. Însă, din nefericire, dinamica economică din zonă fiind diferită, încă nu am primit oferte. În acest moment, încercăm să punem în circuit strada Andrei Şaguna în timpul festivalurilor", a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al primăriei clujene.

O soartă similară are şi fântână arteziană din principala piaţă a oraşului. Inaugurată în 2009, în urma unei investiţii de un milion de lei, aceasta a fost prezentată la acea vreme ca o adevărată minune tehnologică: o cascadă iluminată de sute de luminiţe albe cu jocuri de apă pe muzică clasică. A uimit însă pentru puţin timp, deoarece piatra de sute de mii de lei s-a sfărmat pur şi simplu. La 5 ani de la inaugurare, starea fântânii este atât de proastă, încât autorităţile au decis refacerea ei de la zero. Nota de plată se va ridica la aproape 300.0000 de lei.

"Din punct de vedere tehnic, s-a dovedit în urma iernilor pe care le-am avut, că variaţiile de temperatură şi infiltrările de apă în porii acestei pietre, au dus la deteriorarea puternică a pietrei. Ea a fost înlocuită o dată în baza garanţie şi a doua oară s-a întâmplat acelaşi lucru", a mai precizat purtătorul de cuvânt al primăriei.

Odată cu fântâna au disparut din oraş si panourile de informare pentru turiştiAceeaşi soartă au avut-o şi chioşcurile digitale de informare turistică, pentru refacerea cărora primăria va mai cheltui încă 300.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri