Baschet. Mihai Silvăşan, carieră în alb şi negru

Data publicării:
SILVASAN-1

"Având în vedere problemele de sănătate pe care le-am avut. După meciul retur cu Steaua a început iar să mă doară spatele şi decât să risc o a treia operaţie, mai bine mă opresc. Şi o să fac tot baschet, că baschetul îmi place, baschetul e viaţa mea, însă din altă postură", a afirmat baschetbalistul.

Silvăşan a cucerit opt titluri naţionale la juniori, iar la seniori a evoluat pentru o singură echipă, "U" Cluj.

"M-am gândit foarte serios să plec când aveam 19 ani sau 18, nu mai ţin minte, în State. Aveam o ofertă de la un Colegiu, nu foarte bun, din NCA 2, divizia a doua, însă era o oportunitate pentru mine, pentru educaţia mea şi pentru a progresa ca baschetbalist. La ora aceea, campionatul românesc nu era ce este acum, erau mai puţini străini, era mult mai puţin dezvoltat", şi-a amintit jucătorul.

Silvăşan a nominalizat jucătorul din lotul Universităţii Banca Transilvania căruia i-ar lăsa moştenire banderola de căpitan.

"Ar trebui să fie un jucător român cu siguranţă. Un jucător care înţelege ce înseamnă această echipă, acest club, aceşti suporteri. Din ce e acum, probabil cel mai îndreptăţit ar fi Jucan", a afirmat acesta.

Tudor Jucan este naşul de cununie al lui Mihai Silvăşan. Cei doi au copilărit împreună şi au împărţit vestiarul la "U" BT Cluj în ultimul sezon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri