Baschet. Naturalizări în grabă. Jucătorii de la "U" BT, Kalnichenko şi Zigeranovic, vor cetăţenia română

Data publicării:
baschet

În Liga Naţională de Baschet Masculin, există obligativitatea folosirii unui jucător român pe toată durata meciului, iar în Cupă, a doi jucători români. În afara lui Kuti Nandor, în continuare accidentat, Marcel Ţenter se poate baza la meciul de mâine cu Phoenix Galaţi pe tot lotul de jucători.

"Sigur, avem situaţia în care avem 7 jucători străini, pentru prima oară cred de când am început noi pregătirea. Un străin va trebui să stea, cum se va întâmpla la fiecare meci până când reuşim să naturalizăm una dintre cele două posibilităţi", a afirmat antrenorul Marcel Ţenter.

Majoritatea tehnicienilor din Liga Naţională de Baschet Masculin contestă legea folosirii a doi jucători români pe toată durata întâlnirii la meciurile din Cupă.

"Nu există contingentul de jucători români suficient de mare, pentru a asigura aşa ceva. Nici în viitorul imediat apropiat nu cred că se va putea întâmpla acest lucru, aşa că, în acest moment, nu mi se pare potrivită această regulă", a precizat tehnicianul de la "U" BT.

"U" BT Cluj s-a impus la Galaţi la 15 puncte diferenţă, scor 85-70. Meciul retur pentru un loc în sferturile de finală ale Cupei României se joacă mâine, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri