Baza aeriană din Câmpia Turzii va fi modernizată

Data publicării:
AVIOANE 2

Lucrările de modernizare a pistei și a platformelor de parcare de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii vor începe în a doua parte a anului.

"Anul ăsta vom începe lucrări de modernizare și de extindere a Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii, ele constând în extinderea platformelor de parcare și refacerea pistei, dar și elemente de comandă și control care vizează dirijarea zborului", a declarat Mircea Dușa, ministrul Apărării Naţionale.

Modernizarea Bazei Aeriene va aduce la Câmpia Turzii și mai multe exerciții militare comune ale forțelor aeriene române și americane, mai ales în contextul în care Rusia reprezintă o amenințare tot mai mare pentru țările aflate în flancul estic al NATO, printre care și România.

"Cu toate că acțiunile recente ale domnului Putin sunt îngrijorătoare, această echipă este un răspuns nu doar pentru el și Rusia, dar de asemenea e parte a unui plan mai amplu", a precizat Darryl Roberson, loc. gen. US Air Force.

În prezent, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii se desfășoară un exercițiu bilateral româno-american, unde piloții se antrenează folosind avioane de luptă de tip A-10 Thunderbolt, Mig-21 LanceR și elicoptere de luptă IAR-330. Exercițiul militar se va încheia în 7 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri