Campanie împotriva fumatului

Data publicării:
SITE ANTIFUMAT

"Noi vrem să întoarcem filozofia asta. Dacă ești un restaurant pentru nefumători, ar trebui să fii mai promovat decât unul în care se fumează. Poate e ceva foarte optimist și idealist, dar cred că merită", a spus Matt Sâmpălean, co-fondator al site-ului.

"De unde vin eu, nu poți fuma în localuri. Franța. Așa că știu cum e să nu poți fuma. Acolo, fumătorii trebuie să meargă afară ca să fumeze", a afirmat un tânăr.

"E mai sănătos să mergi în localuri în care nu se fumează. E foarte dăunător să fii un fumător pasiv. Sunt și detalii gen hainele nu miros a fum de țigară și atmosfera e mult mai faină și mai plăcută", este părerea unei tinere.

Iniţiativa este apreciată şi de proprietarii de localuri pentru nefumători.

"Încurajăm oamenii să se lase de fumat sau să nu se apuce de fumat și cred că o să apară din ce în ce mai multe, pentru că oamenii care vin aici spun că le place foarte mult pentru că nu se fumează", a afirmat Marcel Fărcaş, proprietarul unui local pentru nefumători.

Parlamentarii ţin în sertare 3 proiecte legislative de interzicere a fumatului în spaţiul public. Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că peste 6 milioane de oameni mor, anual, în toată lumea, din cauza fumatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri