Cardul de sănătate ajunge mai greu la Cluj

Data publicării:
CARDURI SANATATE

"Am auzit că se trimit prin Poştă, dar nu ştiu mai mult", a afirmat o pacientă. "Trebuie să ne prezentăm noi la doctor, nu? Sau va veni acasă şi ne anunţă să venim după carduri?, a întrebat alta.

Persoanele asigurate, cu vârste de peste 18 ani, vor primi acasă cardul de sănătate. La Cluj, asta se va întâmpla abia de săptămâna viitoare. Cardurile vor fi preluate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în 24 septembrie şi vor fi predate ulterior celor de la Poşta Română.

"Este vorba de un număr de peste 450.000 de carduri care vor ajunge la asiguraţii din judeţ. Distribuirea se va face prin Poşta Română, factorul poştal are obligaţia să se prezinte la domiciului asiguratului şi să prezinte cardul pe baza actului de identitate şi semnătură de primire", a precizat Crina Grozav, purtătorul de cuvânt al CAS Cluj.

Cardul va fi prezentat obligatoriu la fiecare vizită la medic, pentru a obţine servicii decontate de stat.

"Umează ca noi să ne cumpărăm cititoare de card pentru a le putea folosi şi din păcate va urma şi o perioadă de şcolarizare a persoanelor, a medicilor, dar şi a pacienţilor, pentru că lumea nu ştie la ce se folosesc aceste carduri şi cum se lucrează cu ele şi pe măsură ce fiecare pacient va ajunge la cabinet, medicul de familie va fi nevoit, vrând-nevrând să instruiască persoanele", a afirmat medicul de familie Ioan Mureşan.

Unul dintre principalele obiective ale CNAS este ca, începând de anul viitor, toate serviciile medicale să fie validate şi decontate doar prin intermediul cardului naţional de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri