Cea mai mare sală polivalentă din ţară, inaugurată la Cluj-Napoca

Data publicării:
Sala Polivalenta - interior

600 de zile de lucrări, 1.100 de oameni pe şantier şi 17.000 de metri cubi de beton. Aceasta este, în doar câteva cifre, cea mai mare sală polivalentă din România. Inaugurată oficial la Cluj-Napoca, aceasta are o capacitate de 7.227 de locuri şi nu este doar modernă, ci şi ecologică. Are un sistem de filtrarea a apei de ploaie şi este încălzită parţial cu panouri solare.

"Fiind ultima, fiind foarte recentă, am încercat să înglobăm în ea cu toţi colaboratorii, să înglobăm în ea tehnologii de ultimă generaţie, atât pentru confortul spectatorilor, cât şi pentru economia de energie, elemente de clădire verde, lucruri care nu s-au mai făcut", a declarat arhitectul Şerban Ţigănaş.

"Avem această bijuterie sportivă şi de divertisment, cea mai modernă din România similară cu săli polivalente din Europa. Investiţia este în integralitate din banii clujenilor. Este în jur de 67 de milioane de lei, fără TVA", a precizat primarul Emil Boc.

În timp ce autorităţile laudă investiţia şi anunţă că sala este pregătită să găzduiască întreceri sportive, baschebaliştii care au jucat primul meci demonstrativ au criticat suprafaţa de joc.

"Aşteptăm să vedem cum se comportă podeaua. Toată lumea a auzit, probabil, că au fost ceva probleme cu ea, adică din ce ne-au explicat, nu au fost probleme, ci trebuie o perioadă să se aşeze. Sperăm să fie în regulă la primul meci pe care îl vom dispuna aici", a afirmat Mihai Silvăşan, căpitanul echipei "U" Banca Transilvania.

"Trebuie o anumită umiditate şi în momentul acela, parchetul se va strânge, se va umfla şi se vor strânge toate rosturile de pe teren şi sunetul va fi mult mai plăcut", a spus Dorin Pintea, antrenorul echipei "U" Banca Transilvania.

Constructorul susţine că problemele au apărut din cauza lipsei umidităţii din sală, lucrul necunoscut în momentul montării suprafeţei de joc.

"Această podea are nevoie de umiditate între 35 şi 60% şi dacă nu există, ea normal este din lemn şi uşor-uşor, se contractă. Într-adevăr, are nevoie de 88 de ore, aşa spune standardul pentru a se aclimatiza", a precizat Ovidiu Cristea, manager de proiect .

Omologată pentru baschet, volei şi handbal, sala polivalentă va fi gazda primului meci de baschet în 11 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri