Celebrul arhitect britanic, Bryan Avery, impresionat de Salina Turda

Data publicării:
salina turda

Aflat pentru prima oară în Cluj-Napoca, celebrul arhitect britanic s-a arătat impresionat de Piaţa Unirii din centrul oraşului, dar şi de clădirile istorice. Liderul arhitecturii futuriste din Londra a punctat însă şi dezavantajele acestei pieţe.

"Traficul în spatele nostru se poate auzi, suntem în piaţa centrală a oraşului, minunată de altfel, avem aici muzică, sunt oameni care se simt bine şi, totuşi, de jur împrejurul ei avem acest trafic şi nu mi se pare deloc bine. Faptul că nu ai cum să treci şi eşti obligat să înconjori piaţa pentru a traversa, toate acestea înseamnă că oraşul nu este conectat", a afirmat arhitectul Bryan Avery.

Totodată, britanicul a descoperit aici un loc despre care nu ştia absolut nimic. Este vorba despre Salina de la Turda"Este absolut extraordinară, nu cred că am mai văzut vreodată aşa ceva, e de-a dreptul impresionantă, ar trebui să devină mai cunoscută la nivel mondial."

Pe lângă problema traficului, arhitectul a criticat şi cablurile suspendate din centrul Clujului.

"Acest imens paianjen care a acaparat oraşul şi care îşi întinde pânza, ştiu că aceste cabluri urmează să fie îngropate şi din fericire sper că se întâmplă acest lucru, dar e de-a dreptul extraordinar cum arată", a mai spus Bryan Avery.

Arhitectul britanic a fost la sârşitul săptămânii invitat la Cluj, pentru a lua parte la o conferinţă de arhitectură. Bryan Avery a fost numit de către revista World Architecture liderul arhitecturii futuriste din Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri