Charlie Chaplin şi Stan şi Bran, la TIFF

Data publicării:
chaplin

''Viaţă de câine'' a fost primul film proiectat. Pelicula îl are în rol principal pe Charlie Chaplin şi a fost regizată chiar de acesta în anul 1918. Big Business, a doua peliculă mută, acompaniată la pian, a fost regizată în 1929 și îi are în rolurile principale pe Stan şi Bran, vânzători de pomi de Crăciun în California.

Tony Berchmans, venit tocmai din Brazilia, a fost vedeta zilei la TIFF. Compozitorul și pianistul recreează atmosfera de cinema de la începutul secolului XX, când imaginile mute de pe ecran erau însoțite live de muzică.

"Să cânți în filmele lui Charlie Chaplin este extraordinar. Un singur film trezește o mulțime de sentimente, încep, de exemplu, cu o scenă foarte amuzantă, apoi brusc trec la o scenă foarte dramatică și deodată, la una romantică. Aceasta este partea cea mai dificilă, tehnic vorbind, dar este și cea mai incitantă", a povestit pianistul.

"Sunt evenimente parte din programul de educație cinematografică pentru elevi, EducaTIFF, cu scopul de a reatrage publicul tânăr să iubească cinematograful", a explicat Ramona Șârbu, coordonator EducaTIFF.

Festivalul Internațional de Film Transilvania se desfășoară la Cluj până duminica viitoare. În cadrul evenimentului, vor fi proiectate aproape 200 de filme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri