Cinematograf de stat, salvat de autorităţile locale. Primăria Cluj-Napoca va moderniza Cinematograful "Florin Piersic"

Data publicării:
CINEMA

Lipsa investiţiilor din ultimii patru ani a determinat autorităţile din Cluj-Napoca să ceară RADEF "RomâniaFilm" să renunţe la administrarea cinematografului Florin Piersic. Cu 750 de locuri şi echipament de proiecţie digital şi 3D, este ultimul din oraş nepreluat de primărie.

"Noi dorim să îl preluăm, chiar dacă asta înseamnă nişte costuri suplimentare pentru noi, costuri cu salarizara personalului, cu întreţinerea, cu modernizarea. Să realizăm acea cafenea "Florin Piersic", pentru ca marele artist şi actor să fie pus în valoare. Fiecare turist se va bucura să aibă un punct de atracţie în Cluj, pentru un actor de Hollywood precum este Florin Piersic", a spus primarul Emil Boc.

Şi clujenii preferă să urmărească filme mai degrabă la cinematograful Florin Piersic, decât în mall-uri.

"Cele din centrele comerciale sunt comerciale. Cele din centru au un pic o scară mai înaltă", este părerea unei clujence.

"E nevoie în centrul Clujului şi există posibilitatea să fie la un standard", crede alta.

Ultimul cinematograf preluat de Consiliul Local în octombrie 2009, cinema Dacia, este în reparaţii, înainte de a fi redeschis. Primăria clujeană mai are în administrare alte patru săli de proiecţie.

"De la acea dată, am început demersurile pentru demararea investiţiilor acolo, pentru că era într-o stare deplorabilă acea clădire. Este vorba de o investiţie de 2,2 milioane de lei", a precizat Iulia Perşa, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Cinematograful "Florin Piersic" este locul principal de desfăşurare a celui mai mare festival de film din România: TIFF.

"E una dintre locaţiile strategice şi cheie în programul festivalului şi cea mai veche locaţie de proiecţie folosită din primul an. Aici avem, în general, proiecţiile de gală din cadrul Zilelor Filmului Românesc. Cinematograful "Florin Piersic" este foarte important în oraş, pentru că el este cel care dă tonul în acestă competiţie cu cinematografele de la multiplex", a afirmat Cristian Hordilă, managerul Festivalului Internaţional de Film Transilvania .

Cinematograful "Florin Piersic" din Cluj-Napoca este una dintre puţinele săli de proiecţie de stat rămase deschise după 1989.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri