Clinică pentru minte şi trup

Data publicării:
spital-1

Tratarea pacientului ca un tot unitar va fi de acum posibilă prin medicina psihosomatică. Aceasta foloseşte diferite terapii complementare, cum ar fi cea de grup sau individuală, precum şi tehnici de relaxare. În noua unitate medicală vor fi trataţi toţi cei care suferă de tulburări afective, anxioase sau alimentare, dar şi cei care suferă de dependenţe.

"Psihosomatica se referă la un mod de abordare şi anume abordarea unei boli, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic şi social. Deci, cu alte cuvinte, diverse patologii, de genul anxietate, depresie, tulburări de dependenţă se pot trata în medicina psihosomatică, printr-o echipă terapeutică formată din medici psihologi, ergoterapeuţi, care fac un anumit plan terapeutic, pe care specialistul îl defineşte în funcţie de nevoile individuale ale fiecăruia", a explicat Florin Mărghitaş, medic specialist în medicină psihosomatică.

Noul spital va dispune de mai multe secţii, pe lângă cea de medicină psihosomatică: de reabilitare medicală, de recuperare în afecţiunile psihiatrice şi neurologice, precum şi de nutriţie.

"Pacienţii în acest spital vor fi cei care au nevoie de intervenţii în stilul de viaţă pentru a îmbunătăţii starea de nutriţie şi pentru a preveni boli. Ceea ce este foarte important este că noi, aici, dorim să facem prevenţie şi mai puţin tratament", a declarat Liviu Deacu, medic nutriţionist.

"Este un lucru bun, în primul rând pentru noi, că ne rezolvă din problemele pe care nu reuşim noi să le rezolvăm şi în al doilea rând, pentru pacienţi, că nu trebuie să bată drumurile străinătăţii, ca să rezolve problemele respective sau să ajungă să se cronicizeze aceste afecţiuni şi să ajungă internaţi în secţiile de psihiatrie clasice", a precizat Ioan Mureşan, medic de familie.

Pe lângă nutriţionişti, aici vor mai lucra şi psihologi, psihiatri, balneologi, cardiologi, dar şi profesori de sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri