Clujana, producător de pantofi flexibili

Data publicării:
pantofi flexibili

Din echipa care a venit cu ideea ca fabrica Clujana să producă şi papuci flexibili, face parte şi Maria Paşca, angajată la secţia de creaţie a întreprinderii de peste 29 de ani.

"Este mult mai confortabil decât încălţămintea tras pe calapod. Are o flexibilitate aparte, are o talp de crep, care este naturală", a spus designerul.

"Acest sistem, deşi s-a produs şi înainte să se închidă Clujana în anii '80, sunt foarte puţini în România care produc", Mircea Prodan, director tehnic Clujana.

Pantofii fabricaţi la Cluj vor ajunge în magazinele din Italia.

"Datorită deplasărilor noastre la târgurile internaţionale, luând contact cu firme de prestigiu, în urma unor discuţii am convenit cu o firmă din Italia să lucrăm pt ei produs finit, acest produs flexibil la un preţ destul de bun. Prima comandă a fost de 3.000 de perechi, iar dacă sunt mulţumiţi, următoarea este de 12.000 de perechi", a declarat Puiu Şumlea, directorul fabricii Clujana.

Contractul cu italienii este încheiat pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire. Linia de pantofi și ghete flexibile va fi lansată însă și pe piața românească. Dacă în Italia, o pereche va costa peste 100 de euro, în România, preţul va fi de 170 de lei.

Contractul cu italienii nu este unicul pe care îl are Clujana pentru export. În medie, în fiecare zi, 1.500 de perechi de pantofi sunt fabricaţi pentru clienţi din ţări precum Germania şi Olanda. Aceasta este una dintre măsurile luate de producătorul clujean de încălţăminte în încercarea de a rezista pe piaţă, după o perioadă în care fabrica a acumulat datorii către stat de aproximativ 1 milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri