Clujenii învaţă cum să construiască drone

Data publicării:
drona

La atelierele de construire a dronei au venit peste 20 de tineri pasionaţi de tehnologie din Cluj-Napoca. La primul curs, au luat contact cu persoane care şi-au construit deja un astfel de aparat şi care le-au explicat cum funcţionează şi cât de greu este să construieşti o dronă.

Filip Norbert lucrează la o companie multinaţională, dar este pasionat de fotografie şi film. A lucrat două luni la construirea dronei pe care o are.

"Nu a fost foarte uşor, le-am cumpărat pe componente. Este până la ultimul şurub şi cositorit a trebuit să-l fac. Dar era un kit. Modelul acesta cam un kilometru pot să-l duc depărtare de emiţător şi are autonomie între 10-15 minute", a precizat acesta.

"E o curiozitate foarte mare şi mi se pare excelentă ocazia pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi şi să se adune să construiască ceva cu mânuţa lor", a afirmat o tânără.

"Întotdeauna când te apuci de un astfel de proiect, lucrurile nu merg întotdeauna bine. Dar cred că vom reuşi să o finalizăm la timp (n.r. drona). Eu am venit aici pentru plăcerea de a construi ceva, iar astfel de aparate care pot zbura sunt destul de cool", a spus un tânăr.

Tinerii clujeni nu sunt la prima experienţă de acest gen. În primăvară, ei au învăţat cum să construiască imprimante 3D. Mai mult, pentru a ţine legătura şi a face schimb de idei, ei s-au constituit într-o comunitate, Tech Makers and Designers.

"E un fel de comunitate do it yourself, oamenii să vină să facă ei treaba, să fie o chestie hands on, să înveţe şi suntem super-deschişi şi vrem să avem oameni aici, care nu sunt neapărat cu un background tehnic, dar sunt interesaţi şi curioşi cum se fac lucrurile. Cred că trăim într-o lume super-tehnologizată şi e momentul să învăţăm cum funcţionează lucrurile", a afirmat Sabrina Herlo, event manager la Cluj Hub.

După ce va fi gata, drona va fi pusă în folosul comunităţii. Tinerii au de gând, pe lângă proiectele de grup, să ia legătura cu autorităţile sau cu agenţii industriali şi să participe cu aparatul la acţiuni precum supravegherea suprafeţelor agricole, a pădurilor sau înregistrarea condiţiilor meteorologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri