Clujul, fruntaş la Bacalaureat. Rata de promovare a fost de 82,18%

Data publicării:
REZULTATE BAC

Afişararea rezultatelor examenului de Bacalaureat a fost aşteptată cu mari emoţii de absolvenţii de liceu. În judeţul Cluj, a fost motiv de bucurie pentru majoritatea candidaţilor. Din totalul de 4.600 de absolvenţi înscrişi, 82,18% au obţinut media generală peste 6.

"Foarte bune, adică destul de bune. Mie îmi convin. (Care e media finală?) 9,16. (Şi la ce facultate vrei să mergi, te ajută media?) Da, da. Mă duc la Drept", a spus o tânără.

"9,10. (La ce a fost cel mai greu?) La română cred", a afirmat o altă candidată.

Lucrările candidaţilor clujeni au fost corectate de comisia din Oradea, care a dat aproape 800 de note peste 9. O singură elevă a obţinut nota 10 la toate probele.

"O elevă foarte bună, o elevă care ar fi terminat şi clasa a VIII-a cu 10 şi ar fi avut 10 la Evaluarea Naţională. Procentul este de 88,12%, un procent pe care noi îl considerăm bun şi care situează Clujul pe primul loc pe ţară", a precizat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.

Rezultate bune la examenul de Bacalaureat s-au înregistrat în judeţul Cluj şi la liceele cu profil tehnologic. În plus, la mai multe licee din Cluj, rata de promovare a fost de 100%.

"Avem mai multe şcoli care sunt în topurile naţionale. Discutăm de Racoviţă, de Bălcescu, de Şincai", a mai spus inspectorul şcolar general.

Rezultatele finale vor fi afişate vineri, 17 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri