Clujul, pe locul doi în ţară la promovabilitatea la Bacalaureat

Data publicării:
BAC

Peste 3.300 de elevi din judeţul Cluj au promovat examenul de Bacalaureat, iar 600 dintre ei au avut chiar medii între 9 şi 10. Cu toate acestea, mulţi s-au declarat nemulţumiţi de notele obţinute.

"6,55 la română, nu m-aş fi aşteptat. 9,20, istorie şi 9,05, logică. Nu ştiu unde am greşit şi nu ştiu de ce am 6,55", a spus un candidat.

"9,21 mi-a fost media. La logică am luat 10, la istorie, 9,40, iar la română, 8,25. Am venit să depun o contestaţie la română, pentru că, dupa mine, meritam mai mult. După mine, după barem, cred că merit undeva la nota 9. Eseul mi-a fost foarte bun şi punctul doi, la fel", a spus altul.

Au fost şi părinţi nemulţumiţi de notele obţinute de copii. "9,46, media. Să vedem dacă se permite să depunem contestaţie pentru celelalte, că sunt note de 9,70. Noi am depune pentru toate."

În judeţul Cluj, 10 elevi au luat bacalaureatul cu media 10. Cele mai bune licee au fost în acest an, Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai", Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" şi Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu".

"Eu cred că procentul pe care noi l-am obţinut, de 74%, e un procent corect. Este un procent care reflectă munca lor şi a profesorilor şi ţinând cont de faptul că o bună parte dintre ei au intrat la liceu cu 3, cu 4, eu nu cred că mai putem creşte foarte mult în această zonă", a afirmat Valentin Cuibus, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

În total, în judeţul Cluj, au susţinut bacalaureatul 4.511 elevi, dintre care 1.777 au fost respinşi, pentru că au avut o medie generală mai mică de 6. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate vineri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri