Comuna Floreşti, supravegheată video

Data publicării:
CAMERE VIDEO

Camerele 4G vor fi alimentate cu panouri fotovoltaice amplasate pe stâlpi. Autoritățile locale din comuna Florești au ales trei tipuri de camere, în funcție de zonele în care vor fi montate. Astfel, 39 de camere fixe vor fi amplasate în zone unde s-au identificat acte de vandalism și furturi, 75 de camere rotative vor fi amplasate în intersecțiile mici, iar alte 23 vor fi instalate în intersecțiile cu mai mult de trei străzi.

"Proiectul total va avea 137 de camere cu sistem centralizat de monitorizare a imaginilor, de pe cele 137 de camere. În prima fază, ne vom axa să finanțăm camerele din punctele cheie", a precizat Horia Şulea, primarul Floreştiului.

Achiziţionarea şi instalarea întregului sistem costă 2,5 milioane de lei. Investiţia este realizată din bugetul comunei.

"E un lucru bun, fiindcă chiar și în intersecții dacă se întâmplă un accident sau ceva", este părerea unui locuitor al Floreştiului.

"Un lucru foarte bun, pentru că se întâmplă tot felul de lucruri plăcute și mai puțin plăcute. În trafic cred că cel mai bine", este părerea unei localnice.

"Dacă sunt puse pe stradă, neapărat trebuie supravegheată circulația. Neapărat după părerea mea și și alte evenimente se pot vedea", a afirmat alta.

Sistemul de monitorizare video va acoperi integral cei 61 de kilometri pătraţi ai comunei. Camerele vor fi montate în două etape.

"În primă fază, vom monta camerele în zone de intersecții ale străzilor principale și în zone cu risc sporit din punct de vedere al infracționalității", a precizat primarul localităţii.

Sistemul va deveni funcțional în vara acestui an, promit autoritățile locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri