Concurenţă mare la examenul de rezidenţiat

Data publicării:
REZIDENTI

Subiectele au fost aduse şi păzite de zeci de jandarmi care au asigurat ordinea pe toată durata examenului. Candidaţii au intrat în săli la ora 8:00, cu două ore înainte de începerea concursului şi au avut la dispoziţie patru ore să rezolve testul.

„Timpul alocat nu a fost suficient la 200 de intrebări. Întrebările destul de dificile, efectiv îţi iau timp să gândeşti”, a declarat unul dintre candidați la ieșirea de la examen.

Cea mai mare concurenţă a fost în Cluj-Napoca la domeniul Farmacie, unde 71 de candidaţi au concurat pentru cele 26 de locuri diponibile. O concurenţă de aproape 3 candidaţi pe un loc a fost şi la medicină dentară. Emoţiile au fost mari nu doar pentru candidaţi, ci şi pentru cunoştinţele lor care i-au aşteptat la ieşire.

Cele mai multe locuri şi posturi disponibile au fost la specializările de la facultatea de medicină generală. Concursul de rezidenţiat s-a desfăşurat simultan în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara. La examen au participat peste 5.600 de candidaţi care au concurate pentru a acopa unul din cele 3.909 de locuri şi posturi disponibile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri