Concurs de echitaţie unic în Transilvania 

Data publicării:
ECHITATIE

Zeci de cai vor lupta în weekend, la manejul din Sălicea, pentru trofeul Napoca, la sărituri peste obstacole. În fiecare zi de concurs, vor fi organizate cinci sau şase probe. Sportivii vor avea de înfruntat obstacole cu o înălţime cuprinsă între 90 şi 140 de centimetri.

"Vor fi 70 de cai de concurs din toată ţara şi vor fi şi şapte cai din Ungaria. Se începe cu probele mai uşoare pentru caii tineri, pentru călăreţii începători şi ajunge la 1,4 metri, unde deja sunt cai avansaţi şi profesioniştii", a precizat Alin Cătinaş, manager.

Organizatorii concursului ajuns la a patra ediţie le-au cerut autorităţilor judeţene să construiască la Cluj un hipodrom, deoarece suprafaţa mică a menajului privat nu permite extinderea concursului.

"O variantă pe care dorim să o propunem în perioada următoare este accesarea de fonduri europene pentru acest obiectiv, împreună cu asociaţiile de profil. Ne gândim la un parteneriat public-privat", a afirmat  Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Investiţia într-un hipodrom s-ar ridica la 5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri