Copiii şi-au făcut prieteni noi, de ziua lor

Data publicării:
catelusa bailey

Copiii au vrut să afle cât mai multe despre noii prieteni, iar medicii veterinari şi dresorii s-au bucurat că îi pot învăţa pe cei mici să îndrăgească şi să protejeze animalele.

"Avem câini, avem dihori, avem cai, avem pisici, avem iepuri, avem şoareci, avem şobolani. Deci pot să interacţioneze cu ce animal îşi doresc şi să îşi dea seama că nu e niciun pericol", explicat medicul veterinar Andrei Mihalca.

"Îi era frică de căţei, l-am luat de mic, s-a obişnuit a văzut că e blând şi nu îi face nimic şi acum e OK", a spus mama unei fetiţe bolnave de autism.

Alţi vizitatori au trecut pe la standul de face-painting, de unde au plecat cu un aspect în ton cu evenimentul. Vedeta zilei a fost însă beagle-ul Bailey, care nu ştie doar să salute, ci şi să facă acrobaţii.

Cercetătorii spun că interacţiunea om-animal are efecte benefice, vizibile cu ochiul liber, dar şi demonstrate ştiinţific.

"Este important ca rezultatele cercetărilor ştiinţifice să aducă mai bine, mai multă fericire, mai multă siguranţă, să contribuie în comnitate la o lume mai bună", a precizat Ioan Bolovan, prorector UBB.

La finalul evenimentului, copiii care şi-au convins părinţii să adopte un animal, au plecat acasă cu un prieten nou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri