Cursa pentru trofeul TIFF

Data publicării:
TIFF-1

Cele 12 filme care concurează pentru marele premiu al TIFF au fost realizate şi în ţări exotice, precum Mexic, Iran sau Argentina. Una dintre cele mai surprinzătoare pelicule care a intrat în selecția TIFF în ultimul moment a fost filmată în cea mai mare parte pe Skype.

"Ideea mi-a venit când m-am mutat din Barcelona, de unde sunt, în Los Angeles, California. Aproape aveam o viață dublă. Trebuia să mă adaptez la viața din Los Angeles și seara acasă eram conectat pe Skype", a povestit regizorul Carlos Marques-Marcet.

10.000 Km, povestea a doi tineri îndrăgostiți care încearcă să își mențină relația vie, deşi sunt la distanţă unul de celălalt, a rulat la TIFF cu casa închisă, iar cinefilii au fost încântați de ideea tânărului spaniol.

"E o descriere frumoasă a unei situații dintr-un cuplu aflat la distanță și mi-a plăcut. E un film foarte frumos", a spus un spectator.

"L-am perceput ca un film sincer, în ideea în care regizorul care chiar a trăit această experiență personală", a afirmat altul.

Toate cele 12 pelicule aflate în competiție anul acesta au un punct comun.

"Criza în toate fațetele ei. Criza în general este un motor dramatic foarte puternic, fie că e vorba de o relație de criză, o relație de dragoste", a explicat Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului.

O surpriză în lista celor 12 filme este lungmetrajul Radiator, înscris în competiție de un tânăr regizor britanic.

"Surpriza foarte plăcută a fost să dau peste un debut britanic al unui cineast pe nume Tom Brown, iar surpriza și mai mare a fost să descopăr în acest film un actor britanic uriaș, un actor care are o istorie comună cu România, deoarece în anii 1970 a jucat într-un film românesc de un enorm box office la vremea respectiva: Columna - a lui Mircea Drăgan", a mai spus Mihai Chirilov.

În 6 iunie, juriul Festivalului Internațional de Film Transilvania va desemna câștigătorul Trofeului Transilvania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri