Demisii la vârful PPMT

Data publicării:
PPMT

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania a strâns 53.000 de voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, de patru ori mai puţine decât numărul semnăturilor obţinute pentru candidatura lui Szilagy Zsolt.

"Nu am reuşit să convingem un procent de 1,5-2% dintre maghiari că votul util, în prima rundă, se poate exprima şi pe un candidat maghiar. Nici domnul Kelemen, nici eu, nu am reuşit acest lucru. Mulţi maghiar au votat deja în primul tur cu candidatul ACL, Klaus Iohannis", a spus candidatul Szilagy Zsolt, vicepreşedinte PPMT.

Şi preşedintele PPMT Toro Tibor a decis să demisioneze în urma rezultatelor slabe obţinute de partidul pe care îl conduce, la alegerile prezidenţiale: "E absolut absolut firesc. Noi contam pe un rezultat mai bun, am dorit să arătăm creştere faţă de rezultatele noastre din decembrie 2012, la alegerile parlamentare. Nu am reuşit, deci suportăm consecinţele".

Cei de la PPMT nu s-au decis încă dacă vor susţine vreun candidat în turul doi al alegerilor.

"Îl cunoaşte bine pe Victor Ponta şi avem chiar şi experienţe negative cu el. Deci acest lucru ştim sigur, că nu o să îl sprijinim, pe candidatul stângii. Cu candidatul dreptei trebuie să mai discutăm puţin. Opţiunea este să nu sprijinim pe nimeni sau eventual să susţinem candidatul dreptei", a completat Toro Tibor.

Demisiile celor doi vor fi depuse sâmbătă, în cadrul Prezidiului PPMT, care se va desfăşura la Tîrgu Mureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri