Elena Botezan, de la procuror DNA la judecător

Data publicării:
elena botezan

Elena Botezan a declarat pentru Evenimentul Zilei că decizia este de ordin personal și că "nu trebuie căutate alte substraturi". Aceasta speră ca după 20 de ani ca și procuror și alți câțiva de șef al DNA Cluj, să îi placă tot la fel de mult funcția de judecător, precum cea de procuror anticorupție.

De numele Elenei Botezan se leagă dosarul de corupție al fostului primar Sorin Apostu care după 11 luni de arest preventiv a fost trimis în judecată și condamnat defintiv la 4 ani și 6 luni de închisoare.

De asemenea, aceasta a mai obținut condamnare definitivă și în cazul fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Radu Bica, și tot din cadrul forului județean, acum aproape 6 luni, Elena Botezan a obținut arestul preventiv pentru fostul președinte Horea Uioreanu a cărui dosare au fost trimise în judecată. Cererea de transfer a Elenei Botezan se află pe ordinea de zi a secției de judecător a Consiliului Superior a Magistraturii, care se va desfășura mâine. Dacă cererea acesteia va fi aprobată urmează să fie dezbătută în plen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri