Elena Udrea: "Urgentaţi reangajarea disponibilizaţilor de la Mechel!"

Data publicării:
UDREA MECHEL-1

Elena Udrea le-a cerut autorităţilor din Câmpia Turzii şi Cluj-Napoca să fie pregătite cu partea lor de proiect, atunci când Comisia Europeană va aproba finanţarea de 3,5 milioane de euro pentru deschiderea unui combinat social în judeţul Cluj. Proiectul demarat în urmă cu doi ani ar trebui să asigure locuri de muncă pentru 275 de foşti angajaţi de la Mechel.

"Pe plan local, să găsiţi soluţia de teren sau de construcţie, poate cu Consiliul Judeţean să împărţiţi banii, să vă asiguraţi că există partenerul. Eu zic că, oricum, trebuie să construiţi hala aia chiar dacă schimbaţi partenerul, oricum vă trebuie. Ar trebuie să faceţi paşii ăştia înainte, pentru că vin banii şi nu aveţi ce face cu ei", a afirmat candidatul PMP.

Elena Udrea le-a cerut autorităţilor clujene să includă în proiectul european mai mulţi disponibilizaţi de la Mechel. O posibilitate ar fi subvenţionarea salariilor din fonduri europene, a propus coordonatorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

"Avem şi variante în care să introducem în cadrul proiectului modificări de linii de buget, cum este subvenţionarea unui loc de muncă: o sumă de 4.800 de euro dată unui agent economic, pentru a angaja o persoană din grupul ţintă", a precizat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Dacă Elena Udrea a plecat cu speranţe mari de la întâlnire, foştii angajaţi nu sunt covinşi că promisiunile vor fi respectate.

"De doi ani se tot face combinatul social şi nimic... Zice că este locaţie, că proiectul îi în finalizare, dar de văzut, încă nu se vede nimic", s-a plâns o fostă salariată a Mechel Câmpia Turzii.

"Nu aş tinde să cred că această întâlnire are un scop electoral cum se vehiculează, nu aş tinde să cred, cu toate că, din păcate, constatăm că politicienii sunt mai atenţi la problemele noastre în campaniile electorale", a declarat un fost angajat.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a dat asigurări că proiectul combinatului social de la Câmpia Turzii, primul de acest fel din România, va fi aprobat în plenul Parlamentului European în 18 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri