Elevii cer reformă în Educaţie

Data publicării:
ELEVI 2

Împărţiţi în patru echipe, cei 100 de tineri cu rezultate excepţionale la olimpiade sau alte concursuri au pus la punct un plan de acţiuni clare, menite să rezolve problemele din sistemul educaţional.

"Am putea schimba conţinutul din manuale. Informaţia prezentată nu mai este de actualitate, motiv pentru care noi nu considerăm că o putem aplica în viaţa reală şi nu suntem destul de motivaţi să citim", spune Smaranda Cambert, una dintre participante.

"Am trecut în clasa a XI-a, sunt dublă campioană la astronomie. Am fost în 2013 şi 2014 şi anume în Lituania şi Kurdistan. Încercăm să dezbatem problemele din sistemul educaţional", explică Cristiana Maria Dedu, o altă participantă la eveniment.

Propunerile tinerilor vor ajunge la Ministerul Educaţiei, promit reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, care se luptă pentru o nouă lege a Educaţiei care să-i avantajeze.

"Viziunea elevilor şi problemele elevilor trebuie să stea la baza formulării şi implementării acestei noi legi", afirmă Alexandru Drăghici, vicepreşedinte CNE.

"De fiecare dată am rămas uimiţi de cât de creativi sunt. Vrem să trecem de nivelul de simplu exerciţiu de şapte zile desfăşurat în Cluj şi să ajungă pe masa Ministerului Educaţiei. Vrem să creăm un portal despre viziunea educaţiei 2025", precizează Ovidiu Neamţu, iniţiator "Creatori de Viitor".

"Eu cred, personal, că este o schimbare fără reformă. Deci am avut 25 de ani de schimbări, care s-au referit ba la curriculă, examene, chiar structura sistemului, dar nu s-a ajuns la acea schimbare care să reformeze relaţia educaţională fundamentală, deci profesor-elev. În primul rând, ca să-i ajutăm pe elevi, trebuie să-i ajutăm pe profesori. Deci calitatea resursei umane este în descreştere din foarte multe motive", susţine Şerban Iosifescu, preşedinte ARACIP.

Evenimentul "Creatori de Viitor" este organizat pentru al doilea an consecutiv de o asociație din Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri