Emoţii pentru dascăli

Data publicării:
profesori

Vladimir Condorache are 24 de ani şi vrea să devină profesor de educaţie fizică. A susţinut pentru a doua oară examenul, pentru că anul trecut a ratat cele două posturi scoase la concurs.

"Aş fi vrut să optez şi pentru un post de kinetoterapeut, dar am zis că-s mai multe şanse să rămân pe sport, pentru că pe kinetoterapeut erau doar cinci posturi pe Cluj. Faţă de anul trecut, a fost mult mai acceptabil subiectul, mult mai abordabil, dar destul de complicat, au fost chestii foarte subiective", a declarat acesta.

Şi alţi profesori consideră că examenul de anul acesta a fost mai uşor.

"A fost mai uşor ăsta de anul ăsta faţă de anul trecut sau poate că m-am obişnuit eu cu genul de întrebări, cu metodologia. Acum, surprizele sunt neaşteptate, până la nota finală nu prea ai de unde să ştii ce şi cum", a spus un alt candidat.

Ca să obţină un post de titular, dascălii trebuie să ia cel puţin nota 7. Cei care obţin note peste 5, pot obţine un post de suplinitor, pe o perioadă determinată.

"Vor ocupa cele peste 1.000 de posturi pe perioadă determinată de timp, unde e vorba de persoane în concediu de maternitate, de persoane în concediu de studii sau altfel de cazuri, pe care le avem în sistem", a afirmat Valentin Cuibus, inspector general al ISJ Cluj.

În 25 iulie se vor înregistra contestaţiile, iar rezultatele finale ale examenului de titularizare vor fi afişate în 28 şi 29 iulie. Începând din 31 iulie, va începe repartizarea posturilor în şedinţă publică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri