Evaluarea pentru clasa pregătitoare, întârziată

Data publicării:
elevi

Deşi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională au pregătit unităţile unde poate fi făcută evaluarea psihosomatică a elevilor, totul a rămas deocamdată numai pe hârtie.

"Noi suntem gata pregătiţi, am organizat 29 de centre în tot judeţul Cluj, echipele sunt în aşteptare, urmează să facem şi instructajul şi să pornim o dată ce avem informaţiile legale. Aşteptăm să vedem dacă va rămâne aşa calendarul sau vor fi nişte amânări", a afirmat Elena Veronica Bogorin, directorul CJRAE Cluj.

"Până în momentul de faţă, eu nu deţin nicio informaţie că am fost desemnaţi centru de evaluare psihosomatică pentru înscrierea elevilor în clasa pregătitoare. Oficial nu există nicio metodologie în acest sens", a spus Flavia Iacoviţă, directorul Şcolii "Ion Agârbiceanu".

Evaluarea psihosomatică este obligatorie pentru copiii care nu împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august şi ai căror părinţi vor să îi înscrie în clasa pregătitoare. Psihologii de la centrele de asistenţă educaţională se aşteaptă la sute de cereri, la fel ca anul trecut.

"Este absolut necesară, de aceea ea e planificată înainte de începerea efectivă a înscrierilor. E nevoie de o perioadă de organizare a evaluării. Avem foarte mulţi părinţi. Anul trecut, spre exemplu, am avut peste 1.200", a precizat directorul CJRAE Cluj.

Din cauză că metodologia nu a fost publicată din timp, mulţi părinţi nu ştiu încă termenul până la care pot să-şi înscrie copiii pentru a fi evaluaţi.

Aşa se întâmplă, că eu mai am un copil mai mare şi aşa am păţit şi cu cel mare. Acum ne-au spus că vor să facă mâine şedinţă cu părinţii, deci probabil despre evaluare. Rămâne probabil pe săptămâna viitoare, a spus o mămică.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că metodologia de înscriere a elevilor în învăţământul primar, în anul şcolar 2015-2016, a fost aprobata săptămâna trecută şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Din cauza decalajului, evaluarea psihosomatică va începe cel mai probabil în 16 februarie, dată de la care vor putea fi depuse şi cererile pentru înscrierea la şcoală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri