Exerciţiu aviatic pe aeroportul din Cluj-Napoca

Data publicării:
accident

Mobilizarea a fost fără precendent pe aeroportul din Cluj-Napoca în cadrul simulării celui mai complex exerciţiu în caz de accident aviatic din Transilvania. Peste 500 de medici, pompieri şi jandarmi au intervenit în momentul în care, conform scenariului, o aeronavă cu 70 de pasageri la bord s-a prăbuşit pe pistă și a fost cuprinsă de flăcări.

"O ipoteză cu 17 morţi, foarte mulţi răniţi. În 3 minute deja pompierii aeroportului au fost la faţa locului. Pompierii de la ISU s-au încadrat într-un termen de zece minute", declară David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Victimele accidentului aviatic au fost triate în interiorul unui punct de ajutor mobil, iar apoi au fost transportate cu peste 10 ambulanţe la spitalele din tot oraşul.

"Am adus două autospeciale de apă şi stingere, cinci ambulanţe, o descarcerare grea şi ambulanţa pentru dezastre şi accidente colective. Pe lângă acestea, au venit ca personal de intervenţie 8 medici, 40 de paramedici şi 38 de subofiţeri pompieri", spune Petru Ungur, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj.

Aeroporturile din România sunt obligate o dată la doi ani să pună în scenă un astfel de exerciţiu de antrenament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri