Festival Barock la castel

Data publicării:
festival bannfy

Evenimentul, aflat la a XIII-a ediţie, a atras mii de turişti, printre care şi străini, veniţi să vadă Versailles-ul de Transilvania.

Cinci călăreţi medievali, soldaţi maghiari înarmaţi cu arcuri, s-au luptat cu slavii, care le-au răpit domniţele. După o luptă de aproximativ o oră, maghiarii au recuperat fetele răpite. Acest moment a marcat debutul Zilelor Castelului Banffy din Bonţida, judeţul Cluj. Sceneta a fost jucată de cinci călăreţi din zona Călata.

"Noi ne întâlnim săptămânal dacă se poate, exersăm jocuri tradiţionale, lupta pe care o facem", a declarat un participant. 

Nu doar maghiarii s-au luptat în curtea castelului, ci şi gladiatorii, spre încântarea copiilor. "Sunt lupte romane. În aşa fel se luptau gladiatorii vechi, gladiatorii din timpul romanilor", a explicat unul dintre participanţii la manifestare.

Cei mici au avut parte şi de puţină aventură: căţărarea pe zid. "Este o aventură pentru fiecare să încerce aşa ceva, mai ales pentru copiii mai mici, care încă nu au avut şansa", a afirmat un alt participant la eveniment.

Zilele Castelului Banffy, declarat în 1990 monument istoric, au ajuns la cea de-a 13-a ediţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri