Filmele româneşti, lăudate de specialişti

Data publicării:
juriu tiff

În 1964, Michael Kutza înfiinţa în Statele Unite, Festivalul Internaţional de Film de la Chicago, ajuns în acest an la ediţia cu numărul 50. Cinefil convins, acesta a decis să sărbătorească aniversarea într-un mod inedit: a acceptat să facă parte din juriul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

"Am venit aici, pentru că Mihai mă roagă să vin, Tudor mă roagă de trei ani să vin aici să văd filme româneşti şi am spus că voi veni doar dacă voi putea să îl văd pe Dracula. O selecţie extraordinară de filme pentru competiţie, un oraş excelent cu oameni tineri entuziasmaţi de filme", a afirmat Michael Kutza, directorul Festivalului Internaţional de Film de la Chicago.

A jurizat filme la festivalul de film de la Cannes, dar şi la cel de la Berlin şi Veneţia. Mărturiseşte deschis că festivalul de la Cluj nu este cu nimic mai prejos.

"Aici sunt doar 12 filme. În mod normal, sunt între 15 şi 18 filme, aşa că 12 e frumos. E foarte plăcut, cu toate că aţi crede că e muncă grea, nu şi dacă filmele sunt proaste, dar acestea au fost chiar bune", este părerea acestuia.

La 50 de ani de la înfiinţarea festivalului său de film, Michael Kutza se mai ocupă încă de selecţia filmelor pentru acesta. Astfel, vede unul sau chiar două filme româneşti în fiecare an.

"Aveţi nevoie de un scenariu bun, pentru că aveţi producători buni, aveţi actorii, e clar că aveţi toate ingredientele. E un loc minunat să faci un film cu siguranţă", a mai spus directorul Festivalului Internaţional de Film de la Chicago.

Fondatorul Festivalului de Film de la Chicago va face înainte de plecarea din România o excursie în judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru a vizita castelul contelui Dracula.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri