Grevă la Fujikura. Peste 100 de angajaţi au boicotat selecţia de noi muncitori

Data publicării:
GREVA FUJIKURA

Angajaţii au oprit lucrul și au ieșit în fața fabricii, în semn de protest față de salariile mici și de promisiunile neonorate.

"Întâi i-am convocat să le comunicăm că vom avea niște prime interne pentru recrutare. Inițial, nu a fost o oprire forțată, dar cu prilejul acesta, ei au folosit oportunitatea să îmi spună că, de fapt, ca şi oricine, vor salarii mai mari", a declarat Mike Câmpean, director internațional Fujikura.

Muncitorii şi-au reluat lucrul după o oră. În perioada următoare, reprezentanţii salariaţilor vor purta negocieri cu conducerea companiei. Selecțiile de personal au fost însă amânate, până la rezolvarea conflictului.

"Am discutat deja cu domnul director general. Doresc cu adevărat ca, pe lângă condiţiile de muncă, să fie şi o salarizare mai bună, să fie locul de muncă atractiv şi pentru angajator şi pentru angajaţi", a declarat Morar Costan, primarul municipiului Dej.

După angajarea celor peste 800 de muncitori, compania Fujikura va deveni al doilea cel mai mare angajator privat din județul Cluj. În prezent, compania are peste 4.000 de salariaţi. La fabrica din Dej se produc cabluri pentru industria auto, destinate exclusiv exportului, în ţări precum Germania, Spania, Portugalia, Ungaria și Cehia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri