Horea Uioreanu, a şasea lună după gratii

Data publicării:
uioreanu

În 14 octombrie, judecătorii Tribunalului Cluj au decis prelungirea cu încă o lună a mandatului de arest preventiv pentru Horea Uioreanu. Avocaţii acestuia au încercat, în zadar, pentru a cincea oară consecutiv, să ceară la instanţa superioară înlocuirea măsurii preventive cu arestul la domiciliu.

"Considerăm că starea de fapt nu mai este aceeaşi ca şi cea avută în vedere la luarea iniţială a măsurii arestului preventiv, respectiv acum 5 luni de zile", a afirmat Smaranda Bara, avocat.

În dosarul "Uioreanu 15%" sunt implicaţi, pe lângă fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, arestaţi preventiv. Judecătorul de cameră preliminară a decis trimiterea cauzei spre judecare, însă avocaţii celor trei inculpaţi vor ca dosarul să ajungă înapoi la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.

"Urmează să fie judecată contestaţia de către Curtea de Apel Cluj. Practic, toate excepţiile şi cererile invocate de către noi cu privire la desfăşurarea urmăririi penale la legalitatea acesteia au fost respinse", a spus Laura Baciu, care îl apără pe Vasile Pogăcean.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie la sfârşitul lunii mai, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. O lună mai târziu, aceştia au fost trimişi în judecată şi au fost transferaţi din arestul Poliţiei la Penitenciarul Gherla.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri