Horea Uioreanu rămâne după gratii

Data publicării:
uioreanu horea

Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia formulată de avocaţii acestuia la decizia Tribunalului Cluj de menţinere a arestului preventiv.

Aceeaşi decizie a fost luată şi pentru ceilalţi inculpaţi în dosar, oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, de la care Uioreanu ar fi primit mită în schimbul facilitării accesului la lucrari din bani publici.

Pentru a-i convinge pe magistraţi să admită contestaţia, avocaţii preşedintelui suspendat, au invocat starea de sănătate a acestuia şi încălcarea drepturilor omului.

"De sănătate, de inexistenţa unor temeiuri noi care să justifice menţinerea unei astfel de măsuri, am invocat juristprudenţa instanţei de la Strasbourg, Curţii Europene a Drepturilor Fundamentale ale Omului", a precizat Smaranda Bara, unul dintre apărătorii lui Horea Uioreanu.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în urmă cu aproximativ trei luni, pentru fapte de corupţie.

În acelaşi dosar, oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean au fost arestați preventiv, după ce procurorii DNA au arătat că Horea Uioreanu ar fi primit mită de la aceștia 15% din lucrările derulate din bani publici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri