Învăţătoarea la şcoală, elevii acasă

Data publicării:
LICEUL DE MUZICA

Învăţătoarea şi mai mulţi părinţi au fost chemaţi la secţie pentru a da declarații în fața polițiștilor.

"Ne-au întrebat cum s-a întâmplat, cum am ajuns să descoperim înregistrările, cum s-a ajuns la scandalul ăsta. Am declarat cum am primit mailul împreună cu înregistrarea, cum ne-am întâlnit noi ca și părinți, după aceea am cerut noi o ședință, am cerut cameră de supraveghere", a povestit unul dintre părinţi.

"Am fost sunată de vineri să vin aici, la Secția 2 Poliție, să dau declarație ca martor în acest caz și am fost întrebată ce s-a întâmplat și care este părerea mea. Părerea mea este că e o nedreptate că s-a întors la catedră. Nu am deloc încredere în ea", susţine altul.

"Polițiștii s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă de către cadrul didactic. Astăzi au fost audiați mai mulți părinți în calitate de martori. Cercetările continuă în cauză, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul să fie înaintat unității de parchet competente cu propunere legală", a declarat Simona Vârci, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Învăţătoarea s-a întors la ore, după ce Consiliul de Administraţie al şcolii a refuzat să o concedieze. Nemulţumiţi, părinții au făcut o petiție, în care au cerut ca decizia să fie reanalizată. Documentul a fost înaintat conducerii unității de învățământ, Inspectoratului Școlar Județean și Ministerului Educației.

"E o petiție semnată de o parte dintre părinții celor cărora nu le e teamă, ca să zic așa, pentru că sunt dintre părinți cu care am discutat și le e teamă de repercusiuni. Cerem să nu mai vină doamna la catedră, pentru că există un dosar penal deschis pe numele ei la Parchetul Cluj pentru faptele săvârșite și cerem o evaluare psihologică de către o comisie din afara școlii", a afirmat Lucian Ludușan, unul dintre părinţi.

Unii dintre părinţi nu și-au lăsat copii să meargă la școală în semn de protest.

"Din 19 copii, trei au lipsit numai. Noi o monitorizăm. Am fost de 2 ori în monitorizare și va continua această monitorizare. Aceasta este decizia, conform Codului Muncii. Altă decizie nu se poate lua, numai la următoarea abatere", a precizat Vasile Sândean, directorul şcolii.

Dacă va fi găsită vinovată, învățătoarea riscă o pedeapsă cu închisoarea între o lună și trei luni ori o amendă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri