"Jaf în scaun cu rotile", filmul ieşit din tipare la TIFF

Data publicării:
jaf in scaun cu rotile

Valentin, Titus şi Luca sunt trei tineri care decid să nu se lase doborâţi de faptul că trebuie să îşi petreacă restul vieţii în scaunul cu rotile. Regizorul Oliver Paulus i-a întânit din întâmplare într-un oraşel din Germania şi, impresionat de povestea lor, a decis să îi transforme în actori amatori.

"Pot să facă lucruri şi sunt oameni minunaţi, aşa că am vrut să facem un film în care fac ceva rău, chiar să comită o infracţiune. A fost o experienţă extraordinară şi dacă îl vezi pe marele ecran e fantastic, deoarece sunt foarte buni", a spus regizorul.

Pelicula "Jaf în scaun cu rotile" rulează în premieră naţională la TIFF şi concurează în cea mai nouă secţiune a festivalului, "Suspecţi de Serviciu", o categorie creată pentru foştii concurenţi ai festivalului din Transilvania.

"Pare să fie făcută special pentru noi, pentru a avea şansa să arătăm filmul. Nu se încadrează în nicio altă categorie, pentru că e al patrulea film şi nu mai poate fi în competiţia naţională. Apreciem că au creat această categorie, pentru ca eu şi colegii mei să ne putem prezenta filmele", a mai spus regizorul Oliver Paulus.

Primele două filme ale regizorului german au concurat în 2004 şi 2007 pentru trofeul Transilvania, fără succes însă. Oliver Paulus va reveni la TIFF în 2015, cu o comedie despre viaţa unei secretare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri