Judo. Victorioase şi încrezătoare

Data publicării:
judo

"A fost o competiţie relaxantă, din punctul meu de vedere. Nu am fost atât de stresată, nu am pus atâta presiune pe mine şi am reuşit să fac o competiţie tactică, să spun aşa", a afirmat Andreea Chiţu.

"Sunt mulţumită de ceea ce am obţinut la Grand Prix-ul din Taşkent. Aşteptam de mult şi chiar îmi doream foarte mult să urc pe podium şi bineînţeles, nu pe orice treaptă şi chiar mi-a fost dor să îmi aud imnul", a spus Corina Căprioriu.

Medalia este cu atât mai importantă pentru Corina Căprioriu, cu cât sportiva a regresat după Jocurile Olimpice de la Londra. În acest moment, judoka ocupă poziţia a 10-a în clasamentul mondial.

"Eram blocată psihic şi chiar m-am săturat să tot pierd şi la un moment dat m-am şi gândit să mă retrag, pentru că m-am gândit că îmi ajunge să pierd atât şi mă ajută să îmi doresc să continui", a spus sportiva.

Punctele obţinute la grand prix-uri şi grand slam-uri sunt preţioase pentru calificarea la Olimpiada de la Rio din 2016.

"La Grand Prix-ul acesta, la locul întâi au fost acordate 300 de puncte şi cu acest punctaj am reuşit să urc pe locul doi în clasamentul mondial", a spus Andreea Chiţu.

"Pot spune că suntem pe ultima sută de metri. Mai este un an şi jumătate până se încheie calificarea la Jocurile Olimpice şi contează foarte mult să fii în primele 14 şi să te menţii acolo", a afirmat Corina Căprioriu.

Săptămâna viitoare cele două sportive vor fi prezente la Grand Slem-ul de la Abu Dhabi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri