Juriu: "Competiţia TIFF este surprizătoare în 2015"

Data publicării:
juriu

Membrii din acest an ai juriului provin din colțuri diferite ale lumii, din Georgia și până în Statele Unite ale Americii. Dennis Lim face parte din comitelul de selecție al Festivalului de Film New York, a predat la Harvard și a colaborat cu The New York Times.

"E o listă surprinzătoare, filmele au surprize și sunt interesante în felul lor și în același timp ca o selecție. Nu e o competiție tipică, deoarece se axează pe producători aflați la primul ori al doilea film, au fost alese filme care provin de peste tot și de asemenea au mai fost văzute la tot felul de festivaluri. Cred ca asta o face o competiție foarte diversă", a afirmat acesta.

Tânăra Olimpia Melinte, nominalizată în 2015 la titlul de Cea mai bună actriță în cadrul Premiilor Gopo, este la prima experință ca jurat.

"Eu mă uit foarte mult și poate mai atent la modul în care joacă actorii și urmăresc emoțiile, pentru că actoria e un joc la emoțiilor și dacă nu există asta, cumva nu mă pot raporta într-un mod bun la ceea ce văd. Sunt detalii care le observ fără să vreau. Dacă îmi place povestea, dacă stă în picioare ce se întâmplă acolo, dacă lucrurile sunt reale", a precizat aceasta.

"Căpitanul" juriul, Violeta Bava, a venit la Cluj-Napoca din Argentina. Este selecționer al festivalului de film din Buenos Aires, dar și delegatul Festivalului Internațional de la Veneția pentru zona latino-americană.

"Până acum a fost surprizător și abia așteptăm să vedem și următoarele filme și în special fiind primele, e interesant să vedem următorii producători de film. Abia așteptăm să fim și mai surprinși", a spus Violeta Bava.

Din juriul TIFF mai fac parte și George Ovashvili, regizor din Georgia, al cărui film de debut a fost proiectat la peste 100 de festivaluri, dar și Juliette Lepoutre, coproducătorul viitorul film a lui Radu Jude, "Inimi Cicatrizate".

Cei cinci vor anunța câștigătorul festivalului în 6 iunie, în cadrul galei de închidere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri