Klaus Iohannis câştigă procesul împotriva ANI

Data publicării:
IOHANNIS

"Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată de reclamantul Klaus Iohannis şi a dispus anularea raportului de evaluare contestat, întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, privind încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, soluţionarea intrând în competenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a afirmat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus contestaţia imediat după raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, care stabilise că, în calitate de primar al municipiului Sibiu, ar fi încălcat legislaţia şi ar fi fost incompatibil şi în conflict de interese.

Potrivit acestui raport, Primăria Sibiu a încheiat un contract de informare şi publicitate cu Tipografia Honterus, care aparţine Forumului German din România, iar organizaţia era condusă, la acea dată, chiar de edil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri