La vânătoare de chiulangii

Data publicării:
chiulangii

Cel mai mult au lipsit de la şcoală copii care învaţă la liceele şi şcoli profesionale. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun, totuşi, că rata absenteismului este ceva mai mică decât anul trecut. Pentru a-i depista pe elevii chiulangii, ei au organizat anul trecut aproape 20 de razii împreună cu poliţiştii şi jandarmii.

De asemenea, pentru a descuraja absenteismul, inspectorii şcolari au promovat instalarea de camere de supraveghere în şcoli, dar şi introducerea cataloagelor online.

"Faţă de anul trecut, avem o creştere de 48% a unităţilor care au dorit această modalitate de lucru și de comunicare cu părinţii. Pentru noi, reprezintă foarte mult şi e un instrument chiar benefic. Adică părintele, în sfârşit, vede la sfârştul săptămânii, când se face raportarea, câte absenţe are, la ce materii a lipsit copilul. S-au convins şi directori şi părinţii că le trebuie o monitorizare mult mai bună și pe holuri şi în şcoală şi la ieşirea din şcoală", a declară Mariana Pop, inspector şcolar general adjunct al ISJ Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri