Liceenii se implică activ în viaţa comunităţii

Data publicării:
YOUTH BANK-1

Anul acesta, fondul YouthBank este de 17.500 de lei, bani pe care liceenii i-au strâns, în urma numeroaselor acţiuni cu caracter social pe care le-au organizat. Coordonatorii programului speră ca din aceste fonduri să finanţeze cel puţin opt proiecte.

"Pot să fie din artă, mediu, cultură, sport, educaţie, social, absolut orice. Important e să fie implicaţi elevii, minim trei, şi să îşi dorească să facă o schimbare. Anul trecut s-au înghesuit destul de mulţi. E important pentru că ei au entuziasmul ăsta. Ei sunt tineri şi pot să facă o schimbare" a explicat coordonatorul YouthBank, Bianca Marcoci.

Anul trecut, prin YouthBank, au fost finanţate nouă proiecte. Cel mai cunoscut dintre acestea, "Seek and Discover", iniţiat de cinci elevi de la Liceul "Onisifor Ghibu", a urmărit promovarea turismului. Prin mai multe concursuri, 10 copii din familii defavorizate din Cluj-Napoca au putut să cunoască mai bine oraşul în care locuiesc.

Programul YouthBank a fost lansat în 2006, de Fundaţia Comunitară Cluj. De atunci, au fost finanţate 92 de proiecte dintr-un fond de aproximativ 176.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri