Licitaţie imposibilă pentru salubrizarea Clujului

Data publicării:
LICITATIE IMPOSIBILA SALUBRIZARE

Licitaţia de 30 de milioane de euro pentru deszăpezirea şi salubrizarea oraşului este blocată între prevederile unei legi vechi şi o nouă lege, care însă nu are norme de aplicare. Lipsa unor reguli clare lasă loc pentru contestaţii, susţin autorităţile din Cluj-Napoca.

"Din nou există rapoarte şi prevederi contradictorii ale instituţiilor statului. Pe de o parte ANRSC a spus că se aplică o anumită lege, iar CNSC a spus că se aplică o altă lege. Din nou Primăria este pusă la mijloc. Nu putem sta în acest provizorat determinat de prevederile diferite şi interpretarea total diferită a autorităţilor statului", a declarat primarul Emil Boc.

Până acum, autorităţile locale au desemnat de două ori câştigătorul licitaţiei: o dată în luna martie, când o firmă din Bucureşti a primit pentru câteva zile contractul, iar apoi în luna iulie, când au fost alese alte două companii, una din Buzău şi alta din capitală. Din cauza contestaţiilor însă, Primăria Cluj-Napoca trebuie să revină asupra deciziilor şi să reia procedurile de la zero.

"Din păcate însă, în condiţiile actuale, ambele variante de lucru şi anume revenirea la refacerea caietului de sarcini, cât şi varianta contestării în instanţă sunt extrem de susceptibile în a fi contestate şi de a intra într-un cerc vicios", a afirmat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Între timp însă de curăţarea străzilor se ocupă vechile firme care au câştigat contractul în 2005.

"În această situaţie incertă, în care ei ştiu că contractele sunt valabile până la intrarea în vigoare a unor noi contracte şi au certitudinea că vor fi câştigători, nu fac investiţii", a mai spus reprezentantul primăriei.

Noul contract prevedea şi achiziţionarea de maşini de deszăpezire şi curăţare a străzilor mai performante. Însă până la desemnarea unui câștigător al licitației, autorităţile locale nu pot obliga firmele care vor executa aceste lucrări să cumpere astfel de utilaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri