Locuri de muncă pe bani europeni

Data publicării:
ATELIER ALBA

La atelierul din Căpâlna au fost angajate 10 persoane. Pentru tanti Doina, acesta este primul loc de muncă din viaţa ei. Cu banii pe care îi câştigă acum, reuşeşte să îşi ajute cei 8 copii.

"E foarte bine... 4 ore, mergem acasă, ne facem treaba şi acasă", spune femeia.

Banii câştigaţi la atelier îi ajută şi pe alţi localnici să îşi întregească pensiile.

"Sunt în pensie de urmaş, lucrez acasă croitorie. Altundeva nu am mai avut unde să mă angajez, că la vârsta asta, cine mă mai angajează pe mine... şi am ajuns aici", a povestit Maria Crăciun.

"Acum am avut şansa din nou să-mi găsesc de lucru. Sperăm să meargă proiectul mai departe, să mai asigure locuri de muncă", spune şi Olivia Haţegan.

La Căpâlna se lucrează deja la ţesătorie, pictură pe sticlă, iar în scurt timp va fi deschis şi atelierul de tâmplărie, unde vor fi realizate de la mici obiecte din lemn, până la piese mari de mobilier.

"Abia aşteptăm să începem activitatea şi să avem de lucru, asta e cel mai important, pentru că dacă avem de lucru, avem şi bani", a afirmat Dumitru Crăciun.

Toate obiectele realizate aici vor fi vândute la târgurile populare, dar şi în magazine.

"Ne dorim să vindem, avem şi o deviză: să facem produse de mare calitate, nu în cantităţi mari, ci de calitate, pentru că ştim ce înseamnă să ai şi o imagine corectă şi bună pe piaţă", a afirmat Nicolae Hulea, coordonatorul Structurii de Economie Socială Căpâlna.

Femeile care lucrează 4 ore câştigă aproape 900 lei, în timp ce bărbaţii, angajaţi cu normă întreagă, primesc 1.700 lei.

"Fiecare om are dreptul la un trai decent prin muncă. Tocmai acest lucru încearcă să-l facă aceste structuri de economie socială, angajând persoane din grupuri vulnerabile, oameni care îşi găsesc un loc de munca foarte greu", a precizat Dan Lungu de la Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Proiectul, derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean, prevede înfiinţarea a două întreprinderi sociale, în localităţile Şona şi Căpâlna. Valoarea programului este de 2 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri