Locuri de muncă puţine pentru femei

Data publicării:
BURSA MM

Doamnele şi domnişoarele aflate în căutarea unui loc de muncă au venit în număr mare la bursa organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş. După ce au studiat ofertele, multe dintre ele s-au arătat însă pesimiste cu privire la şansele de a se angaja. Cele mai dezamăgite au fost persoanele cu studii superioare şi femeile trecute de 45 de ani.

"Sper să-mi găsesc ceva, poate înainte să finalizez studiile", a afirmat o tânără.

"Relaţii publice, numai că nu prea este momentan aşa din câte observ", a spus o participantă la târg.

Pentru cele cu studii superioare, numărul posturilor disponibile a fost mic. Firmele participante fac angajări, în general, pentru departamentele economice şi de resurse umane.

"Cele 147 de locuri de muncă sunt mult mai puţine în comparaţie cu cele de anul trecut. Anul trecut am avut o ofertă mai mare, de 242 de locuri de muncă. Sunt în proporţie de 60%. Sunt persoane care nu au o calificare şi ar avea nevoie de urmeze un curs de calificare, dar sunt şi persoane care pot să-şi găsească, au calificarea necesară şi se pot plia pe locurile de muncă", a declarat Oana Oşanu, directorul executiv al AJOFM Maramureş.

Cele mai multe posturi disponibile au fost în domeniul confecţiilor, dar au fost oferte şi în vânzări şi servicii, pentru persoanele dornice să lucreze ca barman sau ospătar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri