Mai multe liste suplimentare

Data publicării:
sectie de vot

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat că la primul tur al alegerilor nu a rămas niciun cetăţean care să nu fi putut vota, dar că a luat "măsuri preventive", anticipând că vor fi foarte mulţi alegători.

"În secţiile în care am constatat că numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale a fost mare, suplimentăm, faţă de numărul votanţilor din primul tur, cu 30 până la 100%, acele formulare de liste suplimentare şi declaraţii pe proprie răspundere, ca să preîntâmpinăm cozile şi aşteptarea la vot", a afirmat prefectul Gheorghe Vuşcan.

Potrivit acestuia, în primul tur de scrutin, s-a înregistrat un număr mare de votanţi pe liste suplimentare în mai multe secţii din Cluj-Napoca, în special cele la care au fost arondate campusurile studenţeşti.

654 de secţii de vot vor fi deschise duminică în judeţ pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Alegătorii vor putea vota între orele 7:00-21:00. Potrivit autorităţilor, Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Cluj-Napoca va avea program extins de lucru. Astfel, sâmbătă, ghişeele vor fi deschise de la 8:00-16:00, iar duminică, în ziua alegerilor, de la 8:00 la 21:00.

În judeţul Cluj, au votat la primul tur peste 330.000 de alegători, din care peste 50.000, pe liste suplimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri