Marş pentru monarhie, la Cluj

Data publicării:
mars monarhie 1

Cu steaguri cu stema regală a României, pancarte cu portretul Majestăţii Sale, Regele Mihai, şi un tricolor realizat din o mie de baloane, sute de simpatizanţi ai Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei au mărşăluit prin centrul Clujului, pentru a susţine reîntoarcerea României la monarhie.

Printre sutele de simpatizanți s-a aflat şi un bistriţean, care a ales să se îmbrace într-un costum tradiţional, pentru a promova valorile naţionale.

"Multă lume mă întreabă de ce port acest costum. Păi dacă te duci în Germania şi vezi acolo în Bayern sau în Franţa, sunt mândri şi noi de ce nu am fi, că uitaţi ce frumoase sunt", a spus Paul Jarda, membru ANRM Cluj.

"Vrem să cerem Parlamentului ca în adunare constituantă să voteze un proiect de Constituţie monarhică. Istoria ne-a arătat că cea mai bună perioadă a ţării noastre a fost în perioda de monarhie constituţională. Monarhul, faţă de un preşedinte oricare, poate să unească un popor", a precizat Mircea Miron, reprezentant al ANRM Cluj.

La finalul marşului, cei peste 100 de oameni au intonat imnul regal, alături de artiştii Operei Române. Astfel de marşuri au avut loc simultan şi la Craiova, Timişoara şi Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri