Matematica, marea necunoscută a elevilor. Rezultatele obţinute la simularea evaluării naţionale sunt îngrijorătoare

Data publicării:
EVALUARE ELEVI

Matematica i-a pus în dificultate pe cei mai mulţi dintre elevii claselor a VIII-a, care au susţinut examenul de simulare a evaluării naţionale. Majoritatea candidaţilor au luat note curpinse între 1 şi 5.

În judeţele din nordul şi centrul Transilvaniei, cele mai slabe rezultate au fost obţinute de elevii din Bistriţa-Năsăud. Din cei aproximativ 3.100 de elevi care su susţinut proba de matematică, peste 2.300 au luate note sub 5.

Nici în Sălaj rezultatele nu sunt promiţătoare: chiar dacă 11 elevi au rezolvat toate exerciţiile şi au obţinut nota maximă, aproape 70% dintre candidaţi au luat note sub 5.

Note slabe au luat şi elevii din Mureş la această probă. Doar 34% dintre candidaţi au obţinut note de trecere.

Rezultate mai bune au fost înregistrate în judeţul Cluj. Aici, 45 de elevi au luat nota 10 la matematică, iar procentul de promovare la această probă a fost de 42%. De altfel, Clujul se află printe judeţele unde au fost obţinute cele mai bune rezultate la simularea evaluării naţionale: 56,79% dintre candidaţi au luat note de trecere.

La nivel naţional, procentul de promovare a fost de 50,68%. Notele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog. Ele au fost discutate însă de profesori împreună cu părinţii şi elevii. Aceştia din urmă mai au la dispoziţie mai puţin de patru luni să îşi îmbunătăţească cunoştinţele până la examenul propriu-zis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri