Mecanic auto virtual

Data publicării:
mecanic virtual

Platforma care îi ajută pe şoferi să verifice maşinile second-hand poate fi accesată atât de pe calculator, cât şi de pe telefonul mobil sau tabletă. „Îţi selectezi ce maşină vizualizezi şi pe urmă, pas cu pas, platforma te ghidează să ştii ce să verifici, toate elementele maşini, partea electrică dacă funcţionează, să vezi dacă sunt urme de lovituri la maşină”, explică Victor Miron, administratorul unui service auto, cel care a pus la punct programul online. Acesta a explicat că a vrut ca, în acest fel, să îi ajute pe şoferii care nu ştiu multe despre automobile şi pot fi păcăliţi uşor de vânzătorii de maşini second-hand.

La fel a păţit şi Bogdan, care şi-a cumpărat de curând o maşină din anul 1998. „Am mai avut mici probleme cu bacteria, se descărca bacteria. Iar ulterior, când am dus-o la service, am aflat că aveam probleme şi cu electromotorul. E foarte util să ştii exact ce trebuie, să întrebi atunci când cumperi o maşină second-hand”, arată acesta.

Chiar dacă găsesc platforma utilă, șoferii spun că oricum mașina second-hand trebuie verificată într-un atelier auto, înainte de a bate palma cu vânzătorul.

Platforma care îi ajută pe șoferi să controleze componentele mașinilor a fost lansată de doar câteva zile. A fost accesată însă până acum de peste 100 de utilizatori, care au verificat aproximativ 200 de autovehicule second-hand.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri