Medici veterinari neplătiţi

Data publicării:
tratament veterinar

Din primăvară, medicii veterinari au recoltat probe de sânge şi au făcut vaccinuri animalelor, fără să primească niciun ban de la Direcţiile Sanitar Veterinare. Acum, au de primit sume care depăşesc şi 10.000 de lei.

"Toţi medicii, toţi colegii au aceleaşi probleme cu restanţe la plată. Ni s-a spus că şi bugetul pe următoarea campanie, respectiv finalul de an, trimestrul IV, este în deficit sau chiar nu există", a afirmat Octavian Trenca, medic veterinar al comunei Râşca.

Medicii au efectuat vaccinarea din banii obţinuţi de la fermieri.

"Aşa s-a ajuns să facă pe banii lor. Dacă statul nu mai dă buget pentru medici, nu ştiu cum o să reuşim să supravieţuim", a afirmat Adrian Gligan, asistent sanitar-veterinar la Râşca.

"Medicii veterinari suferă din cauza asta, că nu au bani şi fără bani nu se poate", spune şi un localnic.

"Incidenţa este foarte mare. Se poate întâmpla oricând aici, când un câine care nu este vaccinat, poate să atace un cetăţean mai în vârstă, o femeie, un copil. Dacă nu este animalul protejat, pot apărea complicaţii foarte mari", mai spune medicul veterinar Octavian Trenca.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare spun că problemele se vor rezolva în perioada următoare.

"Aşteptăm o nouă rectificare a bugetului şi o să primim restul alocaţiilor bugetare. Ca număr de animale, la bovine, efectiv total undeva la 70.000 de capete, pentru care se fac teste TBC de la şase săptămâni", a precizat Nicolae Pivariu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj.

Situaţia este similară în toate judeţele ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri