Migraţia politică, susţinută de Călin Popescu-Tăriceanu

Data publicării:
CP Tariceanu

Ordonanţa de urgenţă ce permite migraţia politică a fost respinsă de Camera Deputaţilor. Proiectul de lege a primit 109 voturi împotrivă și 21 de abțineri. Şeful Senatului susţine însă că ordonanța va fi dezbătută și votată din nou la Senat în următoarele săptămâni.

"Ea a fost respinsă de ce?! Nu pentru un vot minoritar pentru propunerea legislativă, ci pentru că majoritatea nu este în stare să îşi adune rândurile şi este un absenteism pe care îl condamn. Nu se suspendă, pentru că Camera Deputaţilor este prima cameră, camera decizională este Senatul. Deci, într-un fel, o să-mi revină mie rolul de a da ultimul răspuns în faţa presei. Eu sper să reuşim la Cameră, să avem mobilizarea necesară", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele Senatului nu va renunţa la demersul său de suspendare a preşedintelui, chiar dacă nu primeşte deocamdată suficient sprijin din partea altor formaţiuni politice.

"În continuare, cererea de suspendare este deschisă. Eu îmi duc acest demers până în ultima zi de mandat a lui Băsescu. Se poate întâmpla şi în ultima zi, să ştiţi, în Cehia, Vaclav Havel, a fost suspendat în ultima zi de mandat. Grupul conservator a semnat, suntem 52", a mai declarat acesta.

Declaraţiile oficialului român au fost făcute la Cluj-Napoca, cu ocazia inaugurării sediului local al Partidului Liberal Reformator. Este vorba de formaţiunea politică constituită la începtul lunii august, din partea căreia Călin Popescu-Tăriceanu va candida la prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri