Noi arestări în dosarul "Mafia cărnii"

Data publicării:
210314 ARESTARI MAFIA CARNELUI

ACTUALIZARE: Cei doi inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, administratorul şi angajata firmei implicate în scandalul cărnii alterate, au fost arestaţi preventiv.

Cei doi inspectori DSV Cluj, reţinuţi pentru 24 de ore, sunt Mircea Lucaciu, şeful Serivciului de Inspecţii şi Ionel Gîţ. Primul este acuzat că l-a anunţat pe administratorul firmei Michelangelo, reţinut şi el în acelaşi dosar, de controalele care vizau carnea alterată. Procurorii DIICOT continuă să ridice documente de la sediul DSV Cluj.

"Noi avem de transmis documente, le-am transmis pe cele pe care le-au solicitat, documente legate de activitatea diverşilor colegi de-a lungul timpului, pe teren, la controalele pe care le-au avut de făcut, inclusiv cu unitatea incriminată", a declarat Mihai Bobăilă, directorul adjunct al DSV Cluj.

Prefectul judeţului Cluj spune că toţi cei implicaţi în acest scandal trebuie să-şi părăsească posturile.

"Cu siguranţă, vor trebui să se întâmple schimbări acolo. Noi am făcut mai multe demersuri, din timp, am simţit noi că se întâmplă ceva acolo şi o să le facem publice la următoarea întâlnire, la şedinţă, la Colegiul Prefectoral. O să prezentăm materialele pe care le avem pe această temă", a precizat prefectul Gheorghe Vuşcan.

Până acum, în acest dosar, au mai fost arestate preventiv zece persoane, care făceau parte dintr-o reţea specializată în evaziune fiscală, spălare de bani, trafic de influenţă şi punere în circulaţie de produse alterate. Prejudiciul calculat de anchetatori depăşeşte 23 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri