O aplicaţie clujeană, "cea mai vizionară" din lume. Programul UMT360 realizează o analiză financiară completă a firmelor

Data publicării:
APLICATIE FINANCIARA-1

Şapte ani au lucrat IT-iştii clujeni la crearea unei aplicaţii de analiză financiară, care ghidează firmele spre cele mai bune investiţii, ţine sub control bugetul şi calculează eficienţa angajaţiilor. Cu ajutorul aplicaţiei botezate UMT360, o compania farmaceutică poate să calculeze, de exemplu, costurile lansării unui nou medicament şi în cât timp va deveni acesta profitabil, iar o companie IT poate stabili încă de la nivel de idee dacă o aplicaţie va fi sau nu profitabilă.

"În domeniul administrativ, aşa cum ştiţi, sunt o grămadă de departamente, de birouri şi lângă aceste departamente ori în aceste departamente, există foarte multe calculatoare, foarte multe aplicaţii. Aplicaţia noastră îi ajută să înţeleagă care din acele aplicaţii trebuie menţinute în continuare, care aduc valoare, care nu mai aduc valoare", a explicat Ionuţ Nechita, director general.

Aplicaţia made in Cluj a fost declarată pentru al treilea an consecutiv "cea mai vizionară din lume".

"În principiu, vizionari sunt cei care au şi ideea şi capacitatea de a o pune în practică. UMT este unul dintre pionierii domeniului, practic noi arătăm oamenilor cum pot să îşi gestioneze mai bine afacerea", a mai precizat Ionuţ Nechita.

Pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, fiecare departament al unei companii îşi introduce costurile într-o planificare bugetară din aplicaţie.

"Utilizatorul va introduce cheltuielile reale, fie că sunt de software, de harware, de training pe lună respectivă şi apoi este un cu totul alt nivel de utilizator, de obicei din upper management, cei care vor face analiză la cross projects. Ei nu văd aceeaşi interfaţă. Ei vor vedea un set de rapoarte cu toate proiectele care îi privesc", a explicat Ştefana Codau, software developer.

Aplicaţia a ajuns la a treia versiune, iar cel mai complicat de realizat, spun IT-iştii, este chiar algoritmul de calcul. Nicio nouă variantă nu este însă lansată înainte să fie testată.

"Noi lucrăm aici într-o metodologie Scrum. Asta înseamnă că produsul se dezvoltă în echipe. Fiecare echipă e formată din developeri şi din testeri. Ei implementează funcţionalităţile respective, care vin la QA pentru testare", a spus Mihaela Pop, specialist asigurarea calităţii.

Aplicaţia este utilizată de clienţi din Statele Unite, Europa, Australia şi Noua Zeelandă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri